Menu
0
Handige accessoires
Kleur stalen en samples
Service artikelen
Snel in huis
17Jun2021
Tips voor keukenonderhoud: maak het u makkelijk!

Tips voor keukenonderhoud: maak het u makkelijk!

Door: SieMaticReacties: 0

Het ontwerp van uw luxe keuken dient ergonomisch en goed doordacht te zijn. Aandacht voor het makkelijk onderhouden van uw keuken is hierbij erg belangrijk. Ontdek de oplossingen van SieMatic, waarmee u nog meer geniet van deze fijne ruimte in uw woning.

 

Keukenfabrikanten blijven innoveren op het gebied van oplossingen om uw keuken onderhoud makkelijker te maken. Ook SieMatic houdt hier rekening mee gedurende het hele proces. Van het bedenken van een nieuw design op maat tot het installeren van uw keuken. Uiteindelijk draait het om een combinatie van uw wensen wat betreft functionaliteit en esthetiek. Het doel is het optimaliseren van uw dagelijks leven in de keuken door het beperken van lastige taken en de tijd die u nodig heeft om uw keuken schoon te maken.

Deze manier van ontwerpen heeft als een van de vele voordelen het verlengen van de levensduur van uw keuken. Een keuken die makkelijk schoon te maken is, zal langer in uitstekende staat verkeren zodat u er jarenlang van geniet. Waarom dit zo belangrijk voor ons is? Omdat SieMatic keukens niet alleen functioneel, maar echte leefruimtes zijn waar men dagelijks samenkomt om mooie momenten te beleven. Wat zijn de keuken onderhoud oplossingen die SieMatic voor u heeft bedacht?

Waterafstotende plinten

Normaal gesproken zijn plinten een zeer discreet onderdeel van uw keuken. Ze vallen niet op en hebben als doel: een mooie afwerking van uw vloer. Net als het verbergen van meubelpoten. Vaak gebruikt men ook plinten om kabels en buizen discreet weg te werken, voor een harmonieus en strak resultaat. Hoewel dit nog wel eens wordt vergeten, dienen plinten onderhouden en schoongemaakt te worden, zoals de deuren van uw keukenkasten bijvoorbeeld. U doet dit bijvoorbeeld met een dweil tijdens het schoonmaken van de keukenvloer.

In dit geval wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat het water niet onder uw plinten trekt, wat voor schade en andere problemen zorgt. Aangezien houten plinten per definitie gevoelig zijn voor vocht, heeft SieMatic een onzichtbare rand van rubber ontworpen die onder de plint is bevestigd. Het resultaat is een waterdichte, of waterafstotende plint die jarenlang mooi zal blijven. Wanneer u de vloer schoonmaakt of bijvoorbeeld drinken op de grond laat vallen, zal dit niet onder de plinten lopen. Uw keuken schoonmaken wordt hierdoor een stuk makkelijker!

Beschermende kunststof stofprofiel geïnstalleerd op alle meubels

Ook dit is een innovatieve oplossing voor uw luxe keuken. Het is een van die kleine toevoegingen die een groot verschil maken voor uw keuken onderhoud. Hierbij onderscheidt SieMatic zich van andere keukenfabrikanten. De beschermende stofprofielen worden op de vier voorzijden aan de keukenmeubelen geïnstalleerd. Dit gebeurt dankzij een speciale infresing, die tijdens de productie in de fabriek wordt gemaakt.

Hierin plaatsen we de discrete rubberen stofprofielen. Deze biedt, in combinatie met het in het scharnier ingebouwde soft close systeem, extra bescherming van uw keukenmeubelen. Zowel op de korte als lange termijn. Het ingebouwde soft close systeem zorgt er ook voor dat uw laden en keukenkasten zachter sluiten.

Maar het echte doel van de beschermende stofprofielen  is het vergemakkelijken van het schoonmaken van uw keuken. Stof zal, dankzij deze stofprofielen, niet in uw laden en keukenkasten komen, en ook geuren worden buitengehouden. Wanneer uw keukenmeubel gesloten is, zorgen de stofprofielen ervoor dat de ruimte achter de deur stofdicht is afgesloten.

Uw opgeborgen bestek, glaswerk en borden zijn dus beschermd. Het opnieuw schoonmaken van uw champagne- en wijnglazen voor gebruik is verleden tijd! De beschermende stofprofielen kunnen namelijk tevens in uw vitrinekasten geplaatst worden.

Onderhoudstips voor uw keuken: het schoonmaken van de keuken wordt makkelijker met deze twee tips

De eerste onderhoudstip voor uw keuken betreft de SieMatic keukenkasten. Het gaat om een driehoekig klein onderdeel, dat het 'stofhoekje' wordt genoemd, in dezelfde witte tint als de binnenkant van uw meubels. Ook dit is een van die discrete oplossingen die een groot verschil maken. Naast het vergemakkelijken van het onderhoud van uw keuken maakt dit kleine detail alles net wat strakker. De installateur plaatst de stofhoekjes in de onderste hoeken van uw keukenkasten. Hiermee worden de hoeken afgerond, waardoor er geen kruimels of stof in kruipt. Het schoonmaken van de binnenkant van uw keukenkasten doet u na het plaatsen van deze onderdelen met een simpele vochtige doek.

De tweede onderhoudstip voor uw keuken betreft SieMatic die keukenfronten hebben die uitgevoerd zijn met een anti finger print toplaag.  De anti finger print toplaag is een extra verfijnde afwerking waardoor uw keukenmeubels makkelijker te onderhouden zijn. Hoe maakt deze laag uw keuken mooier? De matte vernis zorgt ervoor dat vette vingerafdrukken minder snel zichtbaar zijn op uw keukendeuren en laden en dat het vet  en vuil niet in het materiaal trekt.

download hier de SieMatic onderhouds- gebruiksaanwijzingen

Gebruik voor het schoonmaken van SieMatic keukendeuren en lades onze SieMatic reinigerset  en voor uw stenen werkblad het SieMatic StoneDesign onderhoudsmiddel!

Meer weten? Bel ons 088-0123888 of neem contact op met een van onze SieMatic partners voor het ontwerpen van uw functionele, ergonomische en esthetisch unieke keuken.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €70,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.