Menu
0
Handige accessoires
Kleur stalen en samples
Service artikelen
Snel in huis
09Mar2021
3 tips om je keukenkast inrichting te optimaliseren

3 tips om je keukenkast inrichting te optimaliseren

Tegenwoordig zijn veel keukens open, en ingedeeld als ware leefruimte. Hierdoor is een goede inrichting nog belangrijker dan voorheen. De bedoeling is om alles in je keuken een logische plek te geven. Te veel losse accessoires en apparaten op je keukenblad zorgen voor onrust en een rommelige sfeer, en dat willen we juist voorkomen.

Hoe optimaliseer je de inrichting van je keukenkasten? Wij geven je drie tips om je keukenkast inrichting te optimaliseren, waardoor je een gezellige en fijne leefruimte creëert.

Wat is de beste keukenkast inrichting voor etenswaren?

Een deel van de keukenkasten gebruik je voor het bewaren van etenswaren. Om tijdens het koken je producten zo snel mogelijk te vinden, en natuurlijk ook om alles op een hygiënische manier te bewaren, is een goede indeling van je keukenkasten essentieel. Zo is het mogelijk om extra planken of een rek toe te voegen aan je keukenkasten om de ruimte te optimaliseren voor onder andere kleine potten en blikken. Ook in het kruidenrek komen planken of een klein en smal rek goed van pas.

In voorraadladen plaats je tussenschotten zodat alle producten rechtop blijven staan en je alles makkelijk kunt vinden. Plaats bijvoorbeeld pakken rijst en pasta aan de ene kant en zoet broodbeleg aan de andere kant. Een grote lade is de ideale opbergplek om met slechts één blik je product te vinden. SieMatic biedt ook opbergladen voor de keuken aan met een antislipbodem. Hierdoor is het verschuiven van producten bij het openen van de lade verleden tijd. Dit voorkomt dat pakken rijst en dergelijke omvallen waardoor je je hele lade moet legen en schoonmaken.

Het opbergen van servies en keukenaccessoires

Om je servies en bestek op een nette en handige manier op te bergen, is het multifunctionele indelingssysteem MultiMatic van SieMatic ideaal. De verschillende onderdelen van het systeem zijn zowel laden als keukenkasten te plaatsen en zijn volledig verstelbaar zodat je je de opbergruimte optimaal gebruikt. Zo kun je de door jou gekozen onderdelen zelf binnen enkele seconden verplaatsen wanneer dit nodig is, bijvoorbeeld bij de aankoop van nieuw serviesgoed.

Dankzij dit systeem van SieMatic heb je al snel 30% meer beschikbare ruimte voor je servies, keukenaccessoires en voorraad. Zo is er altijd plaats voor je glazen, borden, soepkommen en herbruikbare waterflessen. Zonder multifunctioneel indelingssysteem is het netjes opbergen van deze producten met verschillende maten vaak heel lastig.

Ook houdt SieMatic rekening met je wijnglazen. Deze hang je in de speciaal hiervoor ontworpen wijnglazenrek onder een plank in je keukenkast. Zo bescherm je ze tegen beschadigingen en blijven ze langer mooi. Deze rails zijn verkrijgbaar in hout en aluminium, zodat je keukenonderdelen altijd mooi bij elkaar passen.

De beste keukenopberging voor schoonmaakproducten en afvalemmers

Een grote hoeveelheid schoonmaakproducten zorgt al snel voor een rommelige keukenkast, vooral omdat deze producten allemaal een ander formaat hebben. Wij raden je dan ook aan een opbergruimte van minimaal 1,5 meter hoogte in je keuken te plaatsen. Smalle planken aan de binnenkant van het meubel zijn ideaal voor je schoonmaakproducten, en dankzij diverse haken blijven je bezem en dweil netjes hangen.

Om je handelingen in de keuken te optimaliseren, plaats je de bak voor het groenafval onder de wasbak of in een speciale lade naast de vaatwasser. Zo gooi je eventuele restjes in de bak, spoel je je borden af en plaats je deze in de vaatwasser, zonder ook maar een stap te zetten.

SieMatic heeft ook diverse systemen ontworpen voor de overige afvalemmers. Deze plaats je bijvoorbeeld in een grote lade waardoor je in één keer twee of drie afvalemmers voor je hebt. Hierdoor wordt het scheiden van afval nóg makkelijker, en staan er geen afvalemmers in het zicht.

Het optimaliseren van de inrichting van je keukenkasten is een proces. Tijdens het gebruik van je keuken merk je al snel of je producten of accessoires op de meest logische plaats opbergt. Dankzij het indelingssysteem van SieMatic pas je je keukenkast inrichting binnen een handomdraai aan je wensen aan. De hoogwaardige keukenonderdelen zijn zeer gebruiksvriendelijk en gaan jaren mee. Ontdek alle SieMatic producten voor een optimale indeling van je keukenkasten.

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €70,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.